Werkwijze

De SafetyPen heeft als enige product een drietal functionaliteiten bijeen gebracht in één vorm. Als eerste is er de snijmogelijkheid voor het doorsnijden van de gordels. Als tweede kan men met de hand de ruit doorslaan en als derde functionaliteit is er het zogenaamde Punch-mechanisme.
Dankzij dit laatste mechanisme kan de SafetyPen ook door dikkere ruiten als gebruikelijk.

A: met beide handen met behulp van de trekveer.
Plaats met één hand de SafetyPen met de punt op de zijruit in één van de onderste hoeken. Trek met uw andere hand de veer uit en – terwijl u uw gezicht van de ruit afwendt-
laat de veer los. Door de speciale constructie zal de ruit barsten en kunt u met uw elleboog en handen de ruit vrijmaken. Loszittende ruitdelen kunt u met de SafetyPen (of enig ander in uw voertuig voorhanden liggend voorwerp) verwijderen.

B: met een slagbeweging het raam inslaan.
Plaats uw hand over de SafetyPen met uw duim bovenop de trekveer (het ronde uiteinde) en maak een vuist. Zorg ervoor dat de punt van de SafetyPen goed zichtbaar is en duidelijk uitsteekt. Terwijl u uw gezicht afwendt, sla met één vloeiende beweging van u af op de zijruit. De ruit zal normaliter hierdoor verbrijzelen. Herhaal indien nodig. De kans bestaat dat u lichte verwondingen aan uw hand oploopt. Om dit te voor-komen adviseren we u uw hand, pols en arm extra te beschermen met behulp van uw kleding (mouw, sjaal, kledingstukken, doek etc).

 

Image Caption